Minusta

Roni Äikäs

Morjes! Olen Roni Äikäs, nuori yrittäjä ja koodari Jämsästä. Olen puuhaillut tietokoneiden kanssa aikalailla kuusivuotiaasta asti, ja opettelin ohjelmoimaan isäni avustuksella noin 6-7-vuotiaana samalla kun opettelin vielä lukemaan. Opettelin myöhemmin internetin ja kirjojen avulla koodaamaan tekstipohjaisilla kielillä, ja hiljaa päädyin kehittämään palvelinpuolta Node.js-alustalla, aluksi pääasiassa Discord-alustalle botteja, jotka tekivät palvelimen omistajille kaikenlaista.

Sen jälkeen olen koodannut vähän kaikenlaisia projekteja, ja pistin tämän toiminimen pystyyn lähes heti kun täytin 13 vuotta, joka oli 4H-yrityksen ikäraja. Osallistuin myös Junction-hackathoniin syksyllä 2021, jonka kautta tapasin Nordcloudin rekrytoijan, ja kuinkas sattuikaan: pääsin 13-vuotiaana kesätöihin Nordcloudille. Se oli hieno kokemus, ja pääsin myös muutamaan lehteen.

Kesätöiden jälkeen olen tehnyt kaikenlaista, kuten koodannut kansaisväliselle startupille ja väsännyt verkkokauppaa. Kävin myös TET-harjoittelussa Siili Solutionsilla, jossa kehitin Slack-botin työpisteiden varaamiseen. Viime aikoina olen panostanut yritykseni WordPress-työkaluihin, jotta projektin saa aloitettua nopeasti ja kehitys on vauhdikasta. 

Joskus tuli myös tehtyä tietoturvaan liiittyviä juttuja: päädyin nimittäin challenge.fi-valkohattuhakkerointikilpailun ensimmäisellä kaudella pääpalkintosijalle #3 ja olin samalla ikäryhmäni paras.

Eli kaikenlaista kokemusta löytyy monenlaisista ohjelmointiurakoista. Mutta pääasiassa koodailen nyt WordPress-alustalla räätälöityjä verkkosivuja, joten mikäli yrityksesi tarvitsee nopeat ja helposti päivitettävät verkkosivut, tue nuorta yrittäjää ja ota yhteyttä!